Casus 9: Onderbuikpijn

Mevr. V

Al 1,5 jaar had ik last van pijn in de onderbuik. Niet een beetje zeurend of zo, nee, echt heftig. Met name bij liggen of zitten kwam de pijn opzetten. Er waren heel wat foto's en echo's gemaakt maar ik kwam er als patiënt geen stap verder mee. Als niemand iets zinnigs kon zeggen over de pijn – dan ik al helemaal niet.
In onze lokale krant las ik iets over neuraaltherapie: dat deze behandeling toegepast wordt bij chronische klachten. Allerlei soorten pijnklachten, darmklachten, whiplash etc kunnen ermee worden behandeld. Ook bij acute klachten bijvoorbeeld spit, kan neuraaltherapie helpen. Als er een klacht na een ongeluk (lees: litteken) ontstaat en aanhoudt, kan neuraaltherapie ook heilzaam zijn.

Het gedeelte over littekens sprong er voor mij uit. Zou dat dan de oorzaak bij mij kunnen zijn? Jaren geleden had ik een operatie aan mijn blaas ondergaan, en daar zitten dus zeker weten diepe en oppervlakkige littekens. Een huisarts had me ook ooit verteld dat mijn littekens ook de oorzaak van buikpijn kunnen zijn, maar wat je daarmee kon doen wist hij niet.

Bij mij ging een lampje branden. Meteen een afspraak gemaakt bij een arts voor neuraaltherapie, mevrouw A. Mevrouw A heeft zich gespecialiseerd in pijnbestrijding. Zonder al te hoge verwachtingen ging ik met haar in zee. Tot die tijd wist immers nog niemand een oplossing voor mijn probleem. Als ook neuraaltherapie uiteindelijk niet zou werken, dan had ik het in ieder geval geprobeerd. Nota bene, na 3 behandelingen was er al resultaat. Ik kreeg een hele uitleg erbij over een stoorveld, prikkels, prikkelonderbreking, cellen etc. Ik weet het al niet meer zo precies. Wat ik wel weet is dat die kleine snert- prikjes in mijn littekens me echt hielpen. Dat kon geen suggestie zijn.

Ik heb mijn man met chronische rugklachten ook naar dr A gestuurd. Ook hij is laaiend enthousiast. Gelukkig waren we aanvullend verzekerd, maar zelfs zonder vergoeding hadden we het er graag voor over gehad.

© 2020 - Nederlandse Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie NVNR - E-mail —— Disclaimer