Casus 7: Pijn, pijn, pijn

Mw G.Y.

Graag wil ik iets vertellen over mijn ziektegeschiedenis, om mensen met chronische klachten, zowel psychisch als lichamelijk, te stimuleren en te motiveren.
Voordat ik naar dr Q. ging, was ik al 10 jaar gedwongen thuis. Na depressies en een hartinfarct en gewichtstoename van 35 kg raakte ik in een isolement en lag ik veel in bed te slapen. Een breed scala van chronische klachten (lage rugpijn, migraine, pijnlijke achillespezen, aangezichtspijn links, slijmbeursontstekingen en tinnitus) vergezelden mij reeds lang.

Eind 2005 kreeg ik een herseninfarct, waardoor mijn isolement en lichamelijk lijden toenam, en ik verre van mobiel was. Vanaf mei 2006 kreeg ik wekelijks een neuraaltherapeutische behandeling door dr Q. Nadat ik enkele keren injecties kreeg in de onderbuik (eierstokken) en mijn spiraaltje was verwijderd, verminderden geleidelijk mijn migraine-aanvallen. Na 43 jaar ben ik migraine-vrij, op een incidentele aanval na! Ook de klachten van de achillespezen verdwenen zodanig dat ik weer kan bewegen. Vrijwel pijnvrij, doorbreek ik mijn isolement. Omdat ik me beslissingsvaardig voel, het lot in eigen handen neem, is mijn geestelijk welzijn zo goed dat ik kan afbouwen met alle anti-depressiva. 
Door de beweging en de veranderde stofwisseling slaap ik overdag niet meer en verlies ik gewicht!!

De behandelingen hebben geen invloed gehad op mijn oorsuizingen. De rugpijnen en slijmbeursontstekingen hebben meer behandelingen nodig. Het geeft mij de moed om lichamelijke/ houdingspatronen te veranderen. Ik ga dus door! 
Na een behandeling ben ik aangeslagen, of soms lichamelijk aangedaan. Die prikken in mijn hele lichaam benadrukken de weg naar verbetering en resultaat. Mijn huisarts, die me zelf verwees, is enthousiast. Naast ziekenhuisgeneeskunde is er meer te koop! Voor mensen met een goede aanvullende verzekering zelfs volledig te declareren.

Afrondend benadruk ik graag hoe fijn het is als je chronische klachten weer tijdelijk worden of geheel verdwijnen.

© 2020 - Nederlandse Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie NVNR - E-mail —— Disclaimer