Casus 5: Syndroom van Raynaud

Mevr J.A.K. te U

Al sinds geruime tijd had ik veel last van opvliegers. 's Nachts lag ik wakker van de hitte. Vreemde bijkomstigheid was dat ik ook steeds meer "dode vingers" kreeg. Ik heb altijd wel gehad dat, bij extreme kou, een vinger helemaal "dood" en wit werd. Maar nu trok uit 3 vingers van beide handen al het bloed er uit weg, als ik in aanraking kwam met koude. Dit kon zijn door buiten in de wind of regen te lopen, maar ook als ik mijn handen onder de koude kraan hield, of zelfs alleen maar in de koelkast iets pakte. Het begon mij vooral op te vallen toen ik vorig jaar in India was – met een temperatuur van 36 graden, dus behoorlijk warm, en een heerlijk warm aanvoelende zee, had ik toch dode vingers als ik uit de zee kwam, of een koele douche nam. Ook mijn tenen begonnen dood te gaan. Het kwam steeds vaker voor, soms wel 5 of 8 keer op een dag.

De dokter vermoedde het syndroom van Raynaud. Hij verwees mij door naar de internist om dit te onderzoeken. In het ziekenhuis zijn er allemaal onderzoeken verricht, bloedonderzoek, de aderen zijn doorgemeten, bloedruk, hartritme, en met een slangetje werd de maag onderzocht. Dit alles omdat de onderliggende oorzaak van het syndroom van Raynaud vaak een ziekte is. Maar er was niets te vinden.
Tenslotte werd ik doorverwezen naar de chirurg, en er werd me aangeraden om medicijnen te slikken voor mijn iets verhoogde bloeddruk, welke dan meteen op het syndroom zou werken. Dit was mijn grens, ik heb toen een afspraak gemaakt met Dr. Q, voor neuraaltherapie.

Hij heeft mij 2 maal geïnjecteerd op verschillende plaatsen. Hij vond stoorvelden rond een oud litteken, hij heeft in de onderbuik en rond de navel geprikt, en op de rug en intraveneus aan de linkerkant, omdat die hand het ergst was. Tot mijn grote verbazing was er meteen na de eerste keer al een grote verandering. Het was alsof er een mist optrok. Mijn lichaam voelde heel anders, mijn energie was anders. Ik had vanaf dat moment geen opvliegers meer, en maar één keer kreeg ik dode vingers. Na de tweede keer prikken had ik nergens meer last van!!!
We zijn inmiddels een maand verder, en ik heb geen enkele keer meer dode vingers gehad. Ik werk in de tuin, loop zonder handschoenen in de wind en de regen, ik maak de koelkast schoon, zonder enige problemen. Ook was de overgang van de sauna naar het koude bad voor mij niet te doen, nu is er geen enkele reactie!
Opvliegers heb ik ook niet meer. Ook geen hoge bloeddruk trouwens. Ik ben erg onder de indruk van het resultaat.

© 2020 - Nederlandse Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie NVNR - E-mail —— Disclaimer