Casus 35: Polyneuropathie

PB., geb. 1926

In mei 2000 werd bij mij lymfklierkanker geconstateerd. In juni begon ik met een chemokuur, de zogenaamde chopkuur van zes weken. In oktober kreeg ik 20 bestralingen in vier weken.

In mei 2001 kreeg ik stekende pijnen aan beide voeten en onderbenen. Vooral als de voeten te koud of te warm werden kwam die pijn tevoorschijn. De neuroloog constateerde een polyneuropathie, zeer waarschijnlijk als gevolg van de behandelingen die ik in 2000 heb ondergaan. Hij adviseerde me om amitriptyline te nemen. Ik werd er slaperig van, maar hield de pijn. Daarom stopte ik in 2003 met dit middel. Daarna ben ik, op advies van een homeopathisch arts, begonnen met aconitumtinctuur. Door me in te smeren met dit middel werden mijn klachten beduidend minder. Ik moest er 's nachts wel vaak uit om nog eens te smeren. Wat me zo opviel was dat bij iedere verandering naar slecht weer (regen, sneeuw, storm) de klachten verslechterden. Met 1 á 2 keer per nacht smeren hield ik de klachten wel in de hand.

In augustus 2007 kreeg ik een pacemaker, waarna de pijn in benen en voeten niet meer beheersbaar was. Ik sliep erg weinig.

Ik hoorde van neuraaltherapie en kwam onder behandeling van dr Y. Al na de tweede behandeling kon ik een duidelijk resultaat merken.

Van februari 2008 tot juli 2008 kreeg ik 9 behandelingen. Nu heb ik nog 1 keer per 3-4 weken een slechte nacht, vooral als er een ruwer weertype op stapel staat. Ik vermoed dat ik nog 2-3x per jaar een 'onderhoudsbehandeling' nodig heb. Overigens, ik gebruik ook vanaf 2003 een aantal vitaminepreparaten, waaronder Alpha Liponzuur. Neuraaltherapie heeft bij mij zeer veel effect gehad en ik ben blij dat ik niet steeds zwaardere pijnstillers en slaapmiddelen nodig heb gehad.

© 2020 - Nederlandse Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie NVNR - E-mail —— Disclaimer