Casus 27: Multiple sclerose

Vanaf 2000 ben ik vanwege mijn Multiple Sclerose behandeld door een arts voor neuraaltherapie. De diagnose multiple sclerose is bij mij vastgesteld in de periode juli-augustus 1991. de vage klachten die ik had: verminderd zien, pijn in mijn linkerarm en vermoeidheid, waren voor mij en mijn huisarts aanleiding om een afspraak te maken in het UMC Radboud te Nijmegen, afdeling neurologie. 
Op de afdeling neurologie is toen een lumbaalpunctie uitgevoerd, en in het VU- ziekenhuis in Amsterdam is een MRI-scan gemaakt. Uitslag: Multiple Sclerose.

Het was mij al snel duidelijk dat het ziekenhuis niet over een remedie beschikte voor deze chronische ziekte. Acceptatie was mij lot. Ik heb in het begin van mijn ziekte allerlei alternatieve geneeswijzen uitgeprobeerd (irisscopie, acupunctuur, Feldenkreis-therapie).

In mei van het jaar 2000 kwam ik via een vriend van mij in contact met een neuraaltherapeut. Deze was erg duidelijk naar mij toe: 'ik kan geen M.s. genezen, maar ik kan er wel voor zorgen dat je weerstand beter wordt en daarmee kunnen dus je vage klachten positief worden beïnvloed'. Kortom: de waarde van mijn leven werd verbeterd. Dit uit zich voornamelijk in voor mij zeer belangrijke zaken: minder snel moe en willicht daardoor een positievere kijk op het leven.

Neuraaltherapie is voor mij erg belangrijk, omdat mijn energie hierdoor op een zeer behoorlijk niveau blijft. Ik ben namelijk nog helemaal mobiel: wandelen, fietsen en zwemmen zijn voor mij geen probleem (juni 2007).

Ik zie deze therapie als een prima ondersteuning.

© 2020 - Nederlandse Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie NVNR - E-mail —— Disclaimer