Casus 22: Vastzittende schouder

Mevr RD te E

Op oudejaarsdag kreeg ik last van mijn rechterarm. Ik had geen pijn maar wel een vervelend moe gevoel. Na ongeveer een week kreeg ik wel pijn, vooral in mijn bovenarm. Ik kon mijn arm niet meer goed gebruiken. Omdat ik al eerder goede ervaringen had met neuraaltherapie ben ik niet eens naar de huisarts geweest met mijn klacht. Ik kreeg op 17 januari mijn eerste behandeling: prikjes bij de amandelen, de verstandskiezen, het litteken op mijn kin en een drukpunt op mijn rechterbovenarm. Na het prikken was mijn rechterschouder weer "vrij" en kon ik gelijk mijn arm weer omhoog doen. Na de behandeling heb ik twee nachten weer goed geslapen, zonder pijn. Helaas kwam de pijn daarna weer in alle hevigheid terug. Nu werd wel duidelijk dat ik een bursitis had. Op 22 januari volgde er weer een behandeling waarna ik twee dagen opnieuw zonder pijn ben geweest.

De behandeling sloeg aan. Op 26 januari werd ik opnieuw behandeld. Dit gaf absoluut geen resultaat. De moed zakte me eerlijk gezegd wel wat in de schoenen: veel pijn en slecht slapen. Had het er mee te maken dat ik vlak voor de menstruatie zat? Gelukkig ging het daarna weer goed vooruit. Ik kreeg nog vier keer een soortgelijke behandeling en op 21 maart waren mijn klachten zo goed als verdwenen.

Door injecties in de bloedbaan, die onderdeel van de behandeling waren, bruis ik inmiddels van energie. Na zo'n injectie moest ik soms wel even een paar minuten plat liggen maar de uitwerking is super. Vanaf 22 maart ben ik weer volledig aan het werk, kan ik mijn arm weer volledig gebruiken en slaap ik prima. En dat allemaal zonder pijnstillers!

© 2020 - Nederlandse Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie NVNR - E-mail —— Disclaimer