Casus 17: Reflexdystrofie/ Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS)

Mw WH te D

Mag ik mezelf even voorstellen: ik ben een vrouw van 59 jaar, alleenstaand en werk 38½ uur per week. In het najaar van 2004 ben ik geopereerd aan een carpaaltunnelsyndroom omdat er veel krachtsverlies in mijn hand en vingers was. Ik had hiervoor al heel vaak de huisarts bezocht, Brufen gebruikt en injecties met Kenacort gehad, maar dat hielp niet. Ik werd doorgestuurd naar de neuroloog. Diagnose: carpaaltunnelsyndroom in de linkerhand, maar ook rechts dermate erg dat een operatie onvermijdelijk was.

Dus geopereerd aan mijn rechterhand. 12 dagen na de operatie was mijn rechterhand koud, soms stijf en blauw. Ik kreeg fysiotherapie maar de klachten werden alleen maar erger. Na 2 maanden ben ik teruggegaan naar de neuroloog. Die vertelde dat ik posttraumatische reflexdystrofie had. Ik werd 5 dagen opgenomen voor een Mannitol-infuus. Daarna weer fysiotherapie maar geen resultaat. Er werd Diclofenac, acetylcysteine en vitamine C voorgeschreven maar ook hiermee geen resultaat. Uiteindelijk was de einddiagnose: in de reguliere geneeskunde kunnen we niets meer voor u doen. Inmiddels had ik ook een verstijfde schouder met een stijve nek. Er was geen beweging meer in te krijgen. Mijn dochter is gaan zoeken op het internet of er echt geen mogelijkheden meer waren. We kwamen op een site over neuraaltherapie tegen. Na 3 maanden met veel pijn rond te hebben gelopen ben ik naar dr X gegaan. Daar kon ik vrij snel geholpen worden gelukkig. Na een gesprek zijn de behandelingen begonnen. Eerst 1x per week. Tot mijn verbazing ging het na 3 weken al iets beter. Ik was inmiddels ook bij een orthopedisch chirurg geweest voor mijn schouder. Weer een injectie met Kenocort. Ik moest wel want ik zat in de ziektewet en die vinden dat je er alles aan moet doen om beter te worden. Ik had 2 bazen. Bij de ene werkte ik 28½ uur bij de andere 10 uur per week. Na deze injectie toch verder met de neuraaltherapie. Het ging steeds beter. Eerst ging ik iedere week, daarna iedere 2 weken toen iedere 3 weken en ik ging na ongeveer 20 behandelingen weer wat werken: 3 uur per dag, 3 dagen per week. Na 9 maanden was ik weer volledig aan het werk. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder de neuraaltherapie niet meer aan het werk had gekund.

Zo af en toe zijn er nog wel blokkades dan ga ik weer een keer naar dr X daarna gaat het weer prima. De huisarts vond het ook een goed idee om af en toe naar X terug te gaan. Alles beter dan diclofenac. Ik ga nu nog 1x per 2 weken naar de fysiotherapeut. Ik ben blij dat ik 2 jaar geleden heb besloten om naar een arts voor neuraaltherapie te gaan. Anders had mijn leven er toch heel anders uitgezien.
Mijn linkerhand is nog steeds niet geopereerd en als het zo blijft gaat het ook niet gebeuren. Dit dus allemaal door de neuraaltherapie!

Neuraaltherapie is echt een goede behandeling maar je moet er wel achter staan en niet denken: ik zal het maar eens proberen het zal toch niet helpen.

© 2020 - Nederlandse Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie NVNR - E-mail —— Disclaimer