Casus 16: Endometriose

Mevr. Y.H. te E.

In mei 2000 ben ik bevallen van onze zoon. Zwangerschap en bevalling zonder problemen. Na 1 jaar wilden we weer proberen zwanger te worden. Dat wilde niet en na 3 jaar naar de huisarts gegaan, maar verder geen actie ondernomen.
In 2004 nogmaals naar de huisarts en doorverwezen naar de gynaecoloog. Deze constateerde na een aantal onderzoeken dat ik waarschijnlijk endometriose zou hebben. Via een kijkoperatie is deze diagnose bevestigd.
Ik had altijd vrij veel pijn bij de menstruatie, maar dacht dat dat normaal was. Nu werd dat in de loop van de jaren wel erger. Na de kijkoperatie nam de pijn zoveel in hevigheid toe, dat ik de eerste 2 dagen van de menstruatie 4x1000mg paracetamol en 3x 60mg ibuprofen moest slikken om enigszins te kunnen functioneren. Werken ging zeer beslist niet op die dagen en een fietsritje was bepaald geen pretje.

De gynaecoloog kon eigenlijk geen goede behandeling voorstellen. Alleen een hormoonkuur om tot rust te komen en misschien zou ik daarna zwanger kunnen worden. Maar de kans daarop was zo klein en de nadelen van de hormoonkuur voor mij te groot dat ik daarvan af wilde zien.
Een vriendin zei waarom probeer je geen neuraaltherapie en op die manier ben ik bij dr. Q terecht gekomen. Daar werd eerst een aantal andere problemen aangepakt, waarna we met de neuraaltherapie zijn begonnen.

Na ongeveer 8 neuraaltherapeutische behandelingen slik ik tijdens de 1e twee dagen van de menstruatie alleen nog paracetamol en kan ik werken.

Ik ben een stuk gelukkiger en een stuk prettiger voor mijn omgeving.
Ik zie nu niet meer tegen de menstruatie op en ervaar het nu alleen als ongemak zoals waarschijnlijk iedere andere vrouw.

© 2020 - Nederlandse Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie NVNR - E-mail —— Disclaimer