Casus 12: Neuralgie na gordelroos

Mevr MvdB

Eind augustus 2005 kreeg ik vreselijk pijn in mijn rug, waarmee ik naar de huisarts ging. Deze dacht dat ik een gekneusde rib had, de volgende dag had ik rode vlekjes van links voor tot links achter. Weer terug naar de huisarts, met het idee dat ik gordelroos had. Hij beaamde dat en ik kreeg zinkzalf en diclofenac. Het hielp niet en het werd alleen maar erger. Ben verschillende keren bij hem terug geweest en kreeg steeds andere medicijnen, oa. depressiva en iets wat men tegen epilepsie gebruikt. Geen resultaat.

Dit duurde tot eind december. Via een familielid hoorde ik over neuraaltherapie, waarbij ik dacht: "dat zal ook wel niet helpen". Maar ik ben toch gegaan. Bij de eerste ontmoeting werd een intakegesprek gehouden. Daarna kreeg ik een injectie. Na een week had ik niet het idee dat er enige verbetering was opgetreden. Ik kreeg bij het volgende bezoek voor en achter procaine-injecties toegediend. Tevens werd er door ons een grafiek bijgehouden over pijnklachten voor/achter en over het slapen, want dat had ik een paar maanden niet meer gedaan. Na vier behandelingen, die over een maand waren verspreid, kreeg ik beslist minder pijn en ging ik beter slapen. 
Ik heb 9 behandelingen gehad, toen kwam ik op een punt, dat er geen verbetering meer was. Het was niet over, maar de pijn wel met 90% afgenomen. De zenuwen aan de voorkant zijn waarschijnlijk door de gordelroos te veel beschadigd: ik zal in dat gebied altijd wel wat klachten houden.

Ik denk, dat als mijn huisarts mij onmiddellijk na de eerste klachten had doorverwezen, dit niet zover had kunnen komen. De huisarts heeft van de behandelend arts een schrijven gehad over zijn behandeling van de gordelroos, maar ik heb van hem daaromtrent niets vernomen.

© 2020 - Nederlandse Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie NVNR - E-mail —— Disclaimer